lauantai 21. helmikuuta 2015

Pelejä tykitelty urakalla läpi

Morjens!

Dodii peli jutskaa. Nyt on tosiaan niinku otsikossakin lukee, pelejä on tykitelty urakalla läpi. :)
Neljä peliä tykittäny täs 2 viikon sisällä läpi ja kaikki kauhua.
Ensimmäisenä The Evil Within.


Peli oli aivan hemmetin hyvä ja haastava.
Tietyissä määrin, välillä jokakseenkin ahistava ja hermoja raastava.
Joissain chaptereissä joutu hinkkaamaan oikeen kunnolla että pelissä pääsi etenemään eteenpäin.


Tarina pyrähtää käyntiin kun etsivä Sebastian Costellos kollegoineen menee tutkimaan outoa ja veristä massamurhaa Beacon Mental Hospital -mielisairaalaan. Sairaalalle saavuttuaan huomaavat he epäonnekseen että kaikki 
pakoon yrittäneen vartijoita myöten on teurastettu, mutta jostain kumman syystä yksi sairaalan lääkäreistä on vielä elossa reppanan oudoista sanoista ei kumminkaan kovin saa selvää ennen kun tämä menettää tajunsa. Turvakameroista Sebu näkee, kuinka valmoiseen huppuun sonnustautunut mystinen ja outo hahmo ilmestyy kameraan, listii poliisit ja kääntyy sen jälkeen katsomaan pelin päähenkilöä kameran lävitse jonka jälkeen katoaa kuin "Vampire".
Seuraavaksi etsivä herää roikkumasta kellarista teurastamosta. Aikaa miettimiselle ei todellakaan jää, sillä herättyään tilanne ei ole yhtään helpottunut vaan todellinen kauhu on vasta alkamassa.


Ite pelasin tän pelin kaikista vaikeimmalla läpi mitä oli valittavissa peliä alottaessa Survival.
The Evil Withinissä ei ole kun 15 chapteriä, mikä kuulostaa vähäseltä määriltä, mutta sitä se ei ole.
Pelaamisen ammattilaisille toki tää taatusti on vähänen määrä ja takuulla 15 tunnissa läpi pelattu, vaikka vaikeusaste olisikin vaikea.
Pelin läpästyään vaikeusasteeks on mahdollista valita yyber vaikea vaikeusaste ja läpästyään tän ei kannata lannistua, koska pelillehän on ostettavissa season pass.


Season pass joka sisältää 3 uutta tarinaa jotka julkaistaan tämän vuoden aikana.
Arvosana The Evil Withinnille 9.

Dhoinen phellii:


Daylight, aika kökkö peli.
Peli vaikutti aluks lupaavalta, mut sit mielenkiinto lopahti.
Ensinnäkin liika toistaminen ja ykstoikkonen tarina.


Tarina kertoo yksinäisestä naisesta, joka syystä tai toisesta herää varjojen ja pimeyden täyttämästä sairaalasta. Ahdistusta, kurjuutta ja kauhua tuntuisi olevan kaikkialla, mutta uloskäyntiä ei. Ainoa tie on liikkua eteenpäin. kännykän valo tietä osoittaen. Miksi nainen on sairaalassa? Mitä siellä on tapahtunut? Kuka on kaiken takana?


Pelin huonoja puolia on vaivaiset kuusi niin sanottua chapteriä.
Nopeasti läpi pelattava.
Hyviä puolia että jonkin verran ahistava ja 
useaan otteeseen säikyt.
Ikinä et tiedä huohottaako joku sun seläntakana. Arvosana tälle 5,5.


Kolmas jonka läpäsin:


The Last Of Us lisäosa Left Behind ps3:lla.
Pelattavana peli oli ihan ok, tarina oli aika kökkö.

Last of Usin tarina oli alusta loppuun aivan hemmetin upeaa. Hahmojen yhteiseen taipaleeseen pystyi samaistumaan "TOTALLY" hyvin ja tunteet välttyivät myös välillä ruudun toiselle puolen. 


Left Behind on kumminkin aivan jotain muuta. Tarina kulkee eteenpäin pääasiassa tyttöjen mielikuvituksen siivittämänä, jonka luomat kokemukset syventävät heidän suhdettaan. Peli menee jossain määriin aika lällyksi. Aikas turhan paljon on videoklippejä joissa Ellie ja Riley juttelevat, muistelevat ja pelattavuuskin on leikkisää, ilman suurempaa toimintaa. Tytöt leikkivät muun muassa vesisotaa ja pelailevat videopelejä, mitkä kuljettavat tarinaa hitaasti eteenpäin. Aseisiin ei turvauduta yhtä hanakasti verkkaisesti kuin emopelissä. Räiskintää jos odottaa, niin siitä pääse nauttimaan vasta pelin loppupuolella. Arvosana tälle 7,5.

Neljäs ja viimeinen. 


The Walking Dead Season 2. Tästä peli sarjasta mää tykkään ja aina koukussa. :) Tää kausi ei vaan ollut niin mielenkiintoinen kun ensimmäinen kausi. Mutta tässä kaudessa joutu kyllä tekemään enemmän päätöksiä tiukanpaikan tulle kun aijemmin. Vaikka tarina ei ollutkaan ehkä niin mielenkiintoinen kun eka ja turhaa lörinää liikaa. Actionia olis saanut olla paljon useammin. Mutta sitkun tapahtu jotain niin sillon tapahtu kunnolla ja tosissaan oli sitä actionii. Tää kausi muutenkin tuntu jotenkin lyhyemmältä vaikka episodeja olikin viisi. Saman verran kun ekassakin kaudessa. Arvosana tälle 8. Kolmatta kautta odotellessa, jonka olis tarkotus tulla ulos tän vuoden alussa. :)

Viel ois muutama kauhupeli läpästävänä. PS3:lla Amy ja I Am Alive. PS4:lla Outlast ja lisätarina Whistleblower. Nyt meikäläinen menee vetää purtavaa ja kattoo jotain leffaa tai sarjaa unioiskuna.

Ei muuta kun öitä. :)