torstai 26. helmikuuta 2015

Dorian Yates ja muuta jutskaa

Mo!


Dorian Yates 6x Mr.Olympia.
Meikäläisen motivaattori.
Ennen oli arska nykyää DY.
Aina kun katson Blood And Gutsia tulee hirvee polte treenata vaikka just olis tullu salilta. :)
Tää on kyl niin mahtava ukko.
Arvostan Respect.
Tän ukon treenimetodista otin mallia muutama vuos sitten.
Treensin varmaan vuoden verran Yatesin tyylillä mutta sitte paikat alkoi prakaamaan aikalailla, siinä puski uutta tyrää tyränperää ja tuli loukkaantumisia.
Näiden jälkee jouduin pitämään taukoa salista. 
Breakin jälkeen vaihdoin ja kokeilin eri treenityylejä ja huomasin että vaihtelu teki  hyvää. Mutta sitten siirryin takas Yatesin treenityyliin mutta omaks tyyliks fixattuna. DY tyylihän on tämä esim. Vinopenkki 1x12 50% siitä painosta jolla teet yhden ja kovimman sarjasi, tämän jälkeen nostatetaan painoa sinne 70-75% ja tehdään 1x10, viimeinen ja rankin sarja 100% tehdään 1x6-8 fealureen.
Siiryttyäni niin sanottuun DY tyyliin mutta omalla tavalla, lämmittelin enemmän ennen virallisia settejä. Lämmittelyiden jälkee esim. hausikääntö jonka tein käsipainoilla alotin 1x15 40% ja nousin tämän jälkeen 60% 1x12 jonka jälkeen nousin vielä 80% tällä tein 1x10 ennen kovinta sarjaa, viimeinen setti 100% 1x7 fealureen. Tätäkin tyyliä vaihtelen rippuu liikkeistä. Joskus saatan tehdä treenini tällasella tyylillä 1x20, 1x15, 1x12, 1x10, 1x8 ja näiden jälkeen liikkeen vimosin ja kovin sarja 1x7 fealureen.


Vielä kun onnistuis tekemään reenit tuntiin niinku Yates teki, aikasemmin reenit tuntiin onnistu mut nykyään treenit menee sinne max 2t. Monihan tästä on ollu sitä mieltä että mun reenit on liian pitkiä ja tai et ne menis enemmänki kulutuksen puolelle. Emmä nyt tiedä onko ihan noinkaan ihan hyvät treenit oon tehny 2 tunninki aikana, enkä oo huomannu mitää suurempaa kulutusta enemmänki kehitystä. Tunnin reenin jälkee oon sen eron huomannu verrattavissa 2t et reenistä on jääny aivan eri fiilis ja huomannu paremmin sen et oho, sitä on jotain tehty lihaksille. Fiilis on ollu välillä niin sanoin kuvaamaton ettei sitä vois edes vertaa orkkuihin. :D


Tän kokonen vielä joskus. Vaatii kovaa työtä mut tää on mun tavote. Mä en ajo nousta minään riisinpoimijana lavalle kun mä sinne joskus nousen. Onhan tässä sen verran monta vuotta reenattukki et miks niitä vuosia heittäis hukkaan. Tavotteeni on nousta lavalle, mutta koska?
Tällä hetkellä on viel valkku hakusessa.


Tällasta tällä kertaa. 
Good night sleep tight. :)